ToekomstGroep sponsort Bijeneducatiecentrum Hoorn

Op 13 april worden de deuren geopend van het eerste bijeneducatiecentrum in Nederland. Deuren waarvan het glas is gesponsord door ToekomstGroep. Het centrum staat in Hoorn en ligt op het terrein van kinderboerderij de Woid. De stichting Stadslandbouw Hoorn heeft via bedrijven, de bemiddeling van de Westfriese Uitdaging en scholen in Hoorn het educatiecentrum kunnen realiseren. Rond het centrum is een modeltuin aangelegd. Bezoekers van de tuin kunnen zien welke planten goed zijn voor insecten en krijgen informatie hoe een tuin insectvriendelijker kan worden ingericht.


Stichting Stadslandbouw zet zich al jaren in voor de bescherming van honing- en wilde bijen in Hoorn met o.a. de aanleg van bijenlinten. Een bijenlint is een aaneenschakeling van groenstroken met daarin bij-vriendelijke beplanting of bijenhotels. Een lint aan initiatieven dus, met als doel de overlevingskansen van de bij te bevorderen. Bijen zijn namelijk van cruciaal belang voor de mens. De landbouw en daarmee onze voedselvoorziening, is voor een belangrijk deel aangewezen op deze bestuivers.


In het bijeneducatiecentrum kunnen cursussen worden gevolgd en veilig naar bijen worden gekeken, omdat de imker vanachter het glas de bijen kan laten zien.

 

 <<< Overzicht

LaatsteNieuws

  • 12-04-2021

    ToekomstGlas doet mee aan pilot voor circulair maken vlakglas... Lees meer >

  • 18-01-2021

    ToekomstGroep in top 10 Krachtigste Index onderhoud- & renovatiebedrijven van Nederland... Lees meer >