1e Potential in dienst ToekomstGroep

Door het inzetten van stagiair(e)s biedt ToekomstGroep studenten/leerlingen – als onderdeel van hun leerweg – de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen. Maar hebben zij eenmaal hun hbo-diploma behaald dan is er nog een weg te gaan om de kneepjes van een vak te leren.


ToekomstBouw wil door het invoeren van een ‘potential traject’ hbo-studenten in de praktijk op gaan leiden. Het traject behelst een traineeship voor een periode van 4 jaar, waarin zowel gewerkt als geleerd wordt. De werknemer krijgt de kans om werkervaring op te doen op diverse afdelingen; Calculatie, Werkvoorbereiding en in het traject van uitvoeren van werken op de bouwplaats als assistent uitvoerder. Op deze manier leidt ToekomstBouw een medewerker op die op alle afdelingen ingezet kan worden.


Aan de medewerker wordt gevraagd een plan te maken, waarin wordt aangegeven hoe hij/zij dit traject tot een succes gaat maken.


Ieder jaar wordt met de betrokken medewerker geëvalueerd om ervaringen te delen en waar nodig afspraken te maken over een nieuw traject passend binnen de gemaakte afspraken.


Aan het eind van de 4 jaar maakt de medewerker zelf de keuze welke functie het beste bij hem of haar past en waar hij/zij zich verder in wil ontwikkelen. De mogelijkheid om door te groeien tot de functie van projectleider is daarbij niet uitgesloten.


Bij voorkeur gaat ToekomstBouw in zee met een kandidaat die reeds hbo is afgestudeerd of stelt de voorwaarde dat in de 4 jaar van het potential traject de kandidaat in de avonduren de hbo-studie volgt.


ToekomstBouw gaat ervan uit dat de medewerker aan het einde van het traject beschikt over een diploma op hbo-niveau en dat een passende werkplek aangeboden kan worden op een door de medewerker gekozen afdeling.
 <<< Overzicht

LaatsteNieuws

  • 21-07-2022

    ToekomstTechniek BRL 6000-25 CO / Gasketelwet gecertificeerd... Lees meer >

  • 31-03-2022

    Hé werkvoorbereider! Race jij jezelf in een Ferrari 360 Modena naar de Toekomst?... Lees meer >