Design&Build Begraafplaats Zuiderveld geopend

De nieuwe begraafplaats van Hoorn, Zuiderveld, is donderdagmorgen 4 december officieel geopend door wethouder Michiel Pijl van Gemeente Hoorn.

 

De opdracht van dit Design&Build project bestond zowel uit de realisatie van de eerste fase van de begraafplaats zelf met een capaciteit van 1250 graven als de realisatie van een duurzaam ontvangstgebouw. Dit ontvangstgebouw, dat tevens onderdak biedt aan de technische dienst van de begraafplaats,  is ondanks zijn omvang geraffineerd in het landschap vervlochten waardoor het één wordt met de omgeving.

 

Mede door de gekozen kleurstelling en het materiaalgebruik straalt het gebouw rust en berusting uit.

 

 

 

Duurzaamheid en GPR

Door de slimme ontwerpkeuzes die door ToekomstGroep zijn gedaan heeft het gebouw de vooraf door gemeente Hoorn voorgeschreven minimaal te behalen GPR-scores royaal weten te behalen. Mede door de vooraf door ToekomstGroep toegezegde hoge GPR scores heeft gemeente Hoorn de opdracht gegund aan ToekomstGroep.

Hierdoor zijn de vooraf door gemeente Hoorn gestelde duurzaamheidseisen aan het gebouw ruimschoots overtroffen.

 

Waar ToekomstGroep volledig verantwoordelijk was voor het ontwerp, de engineering en de realisatie van het duurzame ontvangstgebouw heeft Schadenberg GWW, waarmee dit project in combinatie is uitgevoerd, zorg gedragen voor de volledige landschapsindeling van de nieuwe begraafplaats.

 

De omwonenden, van wie sommigen ooit grote bezwaren hadden tegen de komst van het “kerkhof”, waren ook aanwezig bij de opening.

Ondanks dat er vooraf weerstand en schrik was over plannen van de nieuwe begraafplaats zijn ook zij uiterst content met het huidige resultaat. “De begraafplaats heeft een prachtige parkachtige uitstraling”, volgens één van de omwonenden.<<< Overzicht

LaatsteNieuws

  • 25-11-2021

    Gemeente Medemblik kiest ToekomstGroep als Duurzaamste Ondernemer 2021... Lees meer >

  • 13-09-2021

    ToekomstGroep partner klimaatbestendig Wijzonolbos... Lees meer >