Bouw het Molenduin officieel van start......

Gisteren heeft het officiele startsein plaatsgevonden voor de bouw van het Molenduin in Schagen.  

 

Kinderen en wethouder Blonk starten bouw VSO Het Molenduin

Bij de feestelijke bouwstart van VSO Het Molenduin aan de Schar 11 in Schagen heeft wethouder Ben Blonk samen met de kinderen een tijdcapsule in een steen gemetseld.

De steen wordt onderdeel van een muur van het nieuwe gebouw.

Het Molenduin, school voor voortgezet speciaal onderwijs, verhuist met ingang van aankomend schooljaar (2016-2017) naar de nieuwbouw Noord Nes in Schagen. De tijdelijke locatie aan de Zuiderweg kan dan worden verlaten. Het onderwijs van de Aloysius Stichting is gericht op leerlingen die meer ondersteuning en begeleiding nodig hebben, tot ze tot de arbeidsmarkt of vervolgonderwijs kunnen toetreden. Op Het Molenduin krijgen zij onderwijs in een arbeidsgerichte leeromgeving. Het nieuwe schoolgebouw voor voortgezet speciaal onderwijs in Schagen krijgt niet alleen theorielokalen, maar ook praktijklokalen voor consumptieve techniek, algemene techniek, groen en verzorging. Op de eerste verdieping komt een sportzaal. De Aloysius Stichting is  heel trots en blij met de eerste steen voor een moderne school waar juist de praktijkvakken een prominente plek innemen. Praktijkvakken zoals: algemene technieken, groen, verzorging en consumptieve technieken.

In het nieuwe gebouw kunnen 80 leerlingen van het aanbod gebruikmaken en een waardig perspectief krijgen. Samen met de leerlingen kijkt het enthousiaste team van deskundigen van de Aloysius Stichting uit naar de nieuwe leerplek.

De Aloysius Stichting werkt nauw samen met De Prinsenstichting en Lijn5. Met de bouw van de nieuwe locatie zijn zij allen nog beter in staat om samen de leerlingen/ cliënten voor te bereiden op een passende toekomst vanuit onderwijs, jeugdzorg en eventueel behandeling. Leerlingen uit de regio die baat hebben bij onderwijs op Het Molenduin zijn eveneens van harte welkom. De gebruikers werken prettig en constructief  samen het Samenwerkingsverband voortgezet onderwijs KOP van Noord Holland.

Het Molenduin wil dat alle leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Dit gebeurt door het creëren van een positief leerklimaat. Met de opening van het nieuwe gebouw in augustus 2016 zullen zij nog beter in staat zijn om hun ambitie: ‘samen betekenisvol  leren’ verder vorm te geven.

Klik hier voor filmimpressie

 

 

 <<< Overzicht

LaatsteNieuws

  • 12-04-2021

    ToekomstGlas doet mee aan pilot voor circulair maken vlakglas... Lees meer >

  • 18-01-2021

    ToekomstGroep in top 10 Krachtigste Index onderhoud- & renovatiebedrijven van Nederland... Lees meer >