Ceremoniële opening sportcomplex Olympiaplein te Amsterdam

EMVI sportcomplex Olympiaplein geopend

 

Het nieuwe sportcomplex op het Olympiaplein in Amsterdam is vrijdagmiddag officieel in gebruik genomen na een ceremoniële opening met een glansrol voor de jeugd en toespraken van Paul Slettenhaar (portefeuillehouder sport, stadsdeel Amsterdam Zuid) en René van Pareren (voorzitter van a.v.v. Swift).

 

De opdracht aan ToekomstGroep van dit EMVI project bestond uit de sloop van de oude onderkomens, saneringswerkzaamheden en het realiseren op diezelfde locatie van een nieuw gebouw. Het nieuwe sportcomplex van ruim 1.100m2 bestaat uit meerdere bouwlagen met hierin voldoende kleedruimtes voor de sportverenigingen, onderkomens voor scheidsrechters, diverse opslag- en bergruimtes en een uitgebreide horecagelegenheid. Ook heeft het gebouw beschikking over een groot dakterras aansluitend op de horeca-gelegenheid waarvandaan de activiteiten op alle sportvelden rondom het gebouw uitstekend te bekijken zijn.

 

 

Bij de gunning van dit project door de gemeente Amsterdam aan ToekomstGroep was buiten de prijs met name de gewenste kwaliteit, het ontzorgen van de buurt rondom het Olympiaplein en het ongestoord door kunnen gaan van alle geplande wedstrijden en activiteiten op het sportpark tijdens de bouw een belangrijk zwaartepunt.

Bij de beoordeling van de verschillende aanbiedingen werden met name deze kwaliteitsaspecten zwaar meegewogen.

 

Op deze disciplines bleek ToekomstGroep uiteindelijk het beste gescoord te hebben in de beoordelingen.

 

Het Olympiaplein kent reeds een lange historie. Het sportpark Olympiaplein is vanaf 1926 aangelegd in het kader van het Plan Zuid van Berlage, maar tevens in het kader van de voorbereiding van Amsterdam op de Olympische Spelen van 1928. De Olympische Spelen zijn de inspiratiebron geweest voor de naamgeving van dit plein, maar ook straatnamen ten westen en zuidwesten van het plein zijn gebaseerd op de klassieke Griekse geschiedenis en mythologie.

 

ToekomstGroep is er trots op, met het nieuwe onderkomen van a.v.v. Swift, een steentje te hebben kunnen bijdragen aan de lange geschiedenis van dit historische Olympische sportpark.

 

 

 <<< Overzicht

LaatsteNieuws

  • 25-11-2021

    Gemeente Medemblik kiest ToekomstGroep als Duurzaamste Ondernemer 2021... Lees meer >

  • 13-09-2021

    ToekomstGroep partner klimaatbestendig Wijzonolbos... Lees meer >