Geslaagd kleurenplan Polenstraat e.o. - Haarlem

Voor de bouwvak is het project Polenstraat & omgeving te Haarlem volledig opgeleverd tot volle tevredenheid van de bewoners en de opdrachtgever.

 

In samenwerking met Gerrie Starreveld (beeldend kunstenaar, www.gerriestarreveld.nl) heeft ToekomstGroep een compleet plan met juiste kleuren ontwikkeld voor de woningen.

 

De Polenstraat en de straten in de omgeving maken deel uit van de Europawijk. De landen van de wijk als thematisch uitgangspunt nemen voor deze revitalisatie biedt inhoudelijk, maar ook qua kleur- en vormgevings aspecten, vele mogelijkheden.

 

Bij de Polenstraat e.o. kun je denken aan de kleuren uit de bebouwde omgeving van deze landen. De Balkanlanden hebben een rijke cultuur-historische traditie in het bouwen met kleur en het gebruik van pigmenten. Niet alleen in het bouwen is er een sterke cultuur-historische traditie, denk aan componisten zoals Chopin en Bartok, de filmindustrie, fotografen, de ontwerpen van affiches, de naïeve volks-schilderkunst, het borduurwerk en niet te vergeten de keuken met gerechten zoals goulash, die zijn specifieke kleur krijgt door groentes zoals paprika`s en tomaten.

 

Opvallend zijn de prachtige pigmenten op de gebouwen: diepe warme tinten, rode en gele okers, diverse groene kleuren, blauwe aquatinten, zacht geel en allerlei variaties gebroken wit. Wij hebben dit zo goed mogelijk over gebracht op de woonblokken, zie hierbij het prachtige eindresultaat.

 

De 168 portiekwoningen zijn in 60 werkbare dagen uitgevoerd en werden per portiek afgerond. Dit resulteerde in weinig overlast voor de bewoners en direct was het eindresultaat voor de bewoners en de omgeving zichtbaar. Vanuit de bewoners hebben wij een klanttevredenheid mogen ontvangen van 8+. Een resultaat waar wij als ToekomstGroep enorm trots op zijn!

 

 <<< Overzicht

LaatsteNieuws

  • 12-04-2021

    ToekomstGlas doet mee aan pilot voor circulair maken vlakglas... Lees meer >

  • 18-01-2021

    ToekomstGroep in top 10 Krachtigste Index onderhoud- & renovatiebedrijven van Nederland... Lees meer >