NLdoet. 2016 ToekomstGroep (Amsterdam) was van de partij.......

ToekomstGroep Amsterdam werkt mee aan NL-Doet !

 

Op vrijdag 11 maart & zaterdag 12 maart stond de grootste vrijwilligersactie van Nederland op het programma: NL-Doet ! Het Oranje Fonds organiseert dit samen met duizenden organisaties in het land. NL-Doet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.

 

                  

 

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NL-Doet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NL-Doet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat NL-Doet zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

 

Ook dit jaar deed ToekomstGroep Amsterdam weer mee. Wij hebben ons ingezet voor een woning in Katwijk aan zee, waar mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding wonen

 

            

Het vrijwilligers werk vanuit ToekomstGroep Amsterdam werd op zaterdag 12 maart uitgevoerd door Bernardine Zwebe, Marco Benning, Pieter Oliemans, Patrick Koekebakker en David Hoogerdijk.

 

Wij werden door gastvrouw Jeannette en de aanwezige cliënten ‘s ochtends hartelijk welkom geheten met koffie en lekkere koek. Client Gerianne mocht de dag openen door op de fluit te blazen.

 

e eerste klus was het wegbrengen van het grof vuil naar de milieustraat. Marco en David hebben heel veel spullen weggebracht, waardoor er weer ruimte vrijkomt in de schuur van de woning.

 

Inmiddels was onder leiding van Pieter het binnen schilderwerk gestart. Het was de bedoeling dat op de benedenverdieping alle wanden van de gang, woonkamer en keuken opnieuw gesausd zou worden. Pieter liet er geen gras over groeien en zette Patrick en David zodanig aan het werk dat in de andere woning uiteindelijk ook de keuken aangepakt kon worden.

          

                                                                                           

 

Wat ontzettend gaaf is, dat ook onze verfleverancier MOOIJ VERF Amsterdam ook graag wilde meedoen aan deze vrijwilligersactie. Zij hebben dit gedaan door de verf hiervoor te sponsoren.

 

Ondertussen werden alle cliënten gereed gemaakt voor vertrek. Vanwege het zonnige weer ging men lopen naar de Boulevard, om met z’n allen te gaan genieten van een heerlijke lunch bij Strandtent De D(e)ining 19. Uit alles kon je opmaken dat het geen alledaags uitje was, want er heerste een uitgelaten en vrolijke sfeer onder de cliënten. Met vrijwilligers als Bernardine & Marco ( ToekomstGroep) en Jeannette , Ingrid en Dineke ( medewerkers van ’s Heerenloo) was het eindelijk een keer mogelijk om met de hele groep gezamenlijk er op uit te gaan. Normaliter is dit niet mogelijk omdat men maar met 2 personen op deze groep werkt. Met mensen in de rolstoel, een aantal blinden en cliënten welke slecht ter been zijn, is dat een onmogelijke opgave. Maar gelukkig was er vandaag wel veel begeleiding aanwezig en wat hebben we met z’n allen genoten zeg  !

 

Ook vanaf deze plaats een dankwoord voor strandtent De D(e)ining 19 welke ons een flinke “NL-Doet” korting heeft gegeven op de kassabon én voor het gratis ijsje, welke overheerlijk was.

 

Bij terugkomst in de woning waren de schilders net bezig om de laatste schilderijen terug te hangen aan de wanden. Je kon echt zien dat de woning was opgeknapt.

 

Nadat de laatste meubels op hun plek werden gezet krijgen onze vrijwilligers uit handen van gastvrouw Jeannette een oorkonde van NL-Doet en nog een persoonlijk presentje. Uiteindelijk kon Gerianne de dag afsluiten door op de bekende fluit te blazen. Deze fluit mocht zij ook houden.

 

                       

 

Het was een zeer leuke en geslaagde dag geweest voor zowel de vrijwilligers als de cliënten. 

 <<< Overzicht

LaatsteNieuws

  • 25-11-2021

    Gemeente Medemblik kiest ToekomstGroep als Duurzaamste Ondernemer 2021... Lees meer >

  • 13-09-2021

    ToekomstGroep partner klimaatbestendig Wijzonolbos... Lees meer >