ToekomstGroep ook houtrot specialist....

Houtrot herstel in samenspraak met schilderwerkzaamheden:

ToekomstGroep, is gespecialiseerd in het vervangen, aanpakken en herstellen van houten onderdelen in de gevels en daken van vastgoed. 

Wanneer u dit tijdig laat herstellen, kan de “schade” zichtbaar en onzichtbaar beperkt blijven. Als erkend houtrot specialist weet ToekomstGroep als geen ander dat de kwaliteit van werkzaamheden valt of staat met het vakmanschap van onze medewerkers. ToekomstGroep is van mening dat de kwaliteit van haar diensten pas tot zijn recht komt bij een juiste applicatie techniek.

ToekomstGroep heeft terdege kennis in de houtrotsanering middels diverse erkende en goedgekeurde producten en leveranciers

 

Een groot probleem bij houten kozijnen, ramen, deuren, goten en ornamenten of andere houten onderdelen is houtrot. Houtrot komt vaak voor ter plaatse van houten onderdorpels, houten verbindingen, lekke daken en goten.

Op deze plekken heeft het vocht een opening gevonden in het schilderwerk waardoor het vocht bijvoorbeeld de houten onderdelen in kan trekken waardoor er schimmels ontstaan die de houten onderdelen aantasten en er houtrot ontstaat.


Houtrot is tegen te gaan door het schilderwerk en kitwerk regelmatig te controleren en te herstellen. Hierdoor kan het vocht niet in de houten onderdelen trekken waardoor er geen houtrot ontstaat.

U dient er goed op te letten dat indien er al houtrot aanwezig is, het houtrot verwijderd wordt voordat u nieuw schilderwerk aanbrengt. Houtrot breidt zich namelijk uit onder de nieuwe verflaag!

 

Onze gediplomeerde medewerkers zijn opgeleid om te “achterhalen” wat de achtergronden zijn van het ontstaan van houtrot. Zodat wij als ToekomstGroep dit nu definitief kunnen herstellen.

Welke reparatie methodes kunnen wij voor u uitvoeren in samenspraak met schilderwerkzaamheden:

 • Deel vervanging
 • Lamineren
 • Pasta reparaties, groot en klein
 • Aanpak open verbindingen
 • Complete vervanging  

 

Juist in deze tijd is het goed als je vanuit je expertise kunt aantonen dat reparatie van een houten onderdeel zoals een raam, deur, kozijn of goot duurzamer en goedkoper is dan vervanging.

Deelvervanging, nieuwe ramen, deuren, kozijnen, gootklossen en ornamenten e.d.  worden in de eigen gespecialiseerde timmerwerkplaatsen geproduceerd.

 

Onze speciaal opgeleide medewerkers zijn in het bezit van een certificaat van erkenning van houtrot. Dit nadat ze hebben bewezen om over voldoende vakmanschap en kennis te beschikken. Hiervoor wordt alleen gebruik gemaakt van gecertificeerde producten.

Tevens heeft ToekomstGroep vanzelfsprekend een erkend bedrijfscertificaat als erkend vastgoed onderhoudende partij.


Speciaal opgeleide houtbewerkers frezen het houtrot uit tot op het gezonde hout en vullen dit met een twee componenten product of een nieuw stuk hout om het houtrot te verhelpen. Ook heeft ToekomstGroep  speciaal gereedschap wat nodig is om het houtrot te verwijderen. Het houtrot mag namelijk niet door een bijtel of ander gereedschap uitgehakt worden, hierdoor wordt de houtstructuur in “elkaar geslagen” en zal de hechting niet optimaal zijn.

 

Als wij u als professional van dienst kunnen zijn met het onderhouden van uw vastgoed,

schroom niet en gewoon bellen…….

 

Hieronder enkele foto’s van Maliebaan te Utrecht.

 

 

 

 

 <<< Overzicht

LaatsteNieuws

 • 25-11-2021

  Gemeente Medemblik kiest ToekomstGroep als Duurzaamste Ondernemer 2021... Lees meer >

 • 13-09-2021

  ToekomstGroep partner klimaatbestendig Wijzonolbos... Lees meer >