ToekomstGroep zet zich ook in voor Social Return

 

ToekomstGroep zet zich ook in voor Social Return on Investment (SROI).

Social Return afspraken hebben als doel een bijdrage te leveren aan het vergroten van de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

ToekomstGroep mag steeds vaker werken/diensten voor onder andere gemeentes en semi-overheid uitvoeren, mede door de onderscheidende oplossingen die wij als ToekomstGroep bieden, binnen gestelde budgetten opereren, werken binnen de deadlines opleveren en de goede samenwerking met de verschillende overheidsorganen.

De afgelopen jaren heeft ToekomstGroep al enkele honderd duizenden euro’s, zijn verplichtingen met betrekking tot Social return ingevuld. Veelal wordt de wijze van toepassen in nauwe samenwerking met gemeentes en semioverheid instellingen bepaald.

ToekomstGroep ziet maatschappelijke betrokkenheid als een vanzelfsprekendheid, waarbinnen innovatie, integer zaken doen, zorg voor het milieu, duurzaam ondernemen en klantvriendelijkheid de basis vormen van het dagelijks denken en doen.

Wat houdt Social Return concreet in? 

De overheid wil bij werken/diensten dat bedrijven een vast percentage van de opdrachtsom aan Social Return besteden. Dit kan door mensen uit 'de doelgroep' een arbeidsplaats te bieden. Ook het bieden van leer-/werkplekken, trainingen of opleiding aan deze mensen behoren tot de mogelijkheden. Afhankelijk van de gemeente is er meer of minder ruimte voor een eigen inbreng. Er zijn talloze mogelijkheden om op een goede, duurzame en integere manier invulling te geven aan Social Return.

Als ToekomstGroep zijn wij er TROTS op dat wij dit samen met onze opdrachtgevers hebben bereikt.<<< Overzicht

LaatsteNieuws

  • 25-11-2021

    Gemeente Medemblik kiest ToekomstGroep als Duurzaamste Ondernemer 2021... Lees meer >

  • 13-09-2021

    ToekomstGroep partner klimaatbestendig Wijzonolbos... Lees meer >