WBV Langedijk en ToekomstGroep tekenen raamovereenkomst

Op zaterdag 30 september 2017 hebben Woningbouwvereniging Langedijk en ToekomstGroep na een zeer vruchtbare periode van voorbereiding en uitwerking de raamovereenkomst voor een langdurige periode van samenwerking ondertekend. De raamovereenkomst betreft:


         Dagelijks, mutatie- en planmatig onderhoud & energetische verbeteringen.


WBV Langedijk en ToekomstGroep werken al vele jaren zeer prettig en vertrouwd samen. Dit hebben beide partijen nu gecontinueerd in een raamovereenkomst waar beide partijen meer als tevreden over zijn.


ToekomstBouw voert de planmatige onderhoudswerkzaamheden & energetische verbeteringen, complexmatig uit;
ToekomstGlas voert de isolerende verbeteringen uit op het gebied van beglazingen zoals HR++;
ToekomstSchilders voert de complexmatige schilderwerkzaamheden inclusief houtrot herstel van onder andere kozijnen, ramen, deuren en goten e.d. uit
ToekomstService voert voor een groot gedeelte van de woningen, de reparatieverzoeken, dagelijks onderhoud, mutatiewerkzaamheden en renovaties zoals keuken-, toilet- en badkamerrenovaties uit.


Vanaf heden worden de werkzaamheden ook vraaggestuurd uitgevoerd. Dit houdt in dat op verzoek van de zittende huurders de werkzaamheden uitgevoerd worden. Hiervoor is vanzelfsprekend een geheel andere werkwijze/voorbereiding gerealiseerd samen met WBV Langedijk en ToekomstGroep.


Het voortraject, voordat de woningen worden gerenoveerd en/of voorzien van energetische verbeteringen, zal in veel gevallen niet meer complexmatig maar enkelvoudig worden uitgevoerd. Dit levert voor alle partijen veel voordelen op. Het is ook niet nodig om van minimaal 70% van de bewoners goedkeuring te krijgen voor aanvang werkzaamheden. Wij denken door deze andere werkwijze sneller en meer CO2 te gaan reduceren, zodat ook WBV Langedijk haar doelstelling op het gebied van duurzaamheid gaat halen.


Vanzelfsprekend zullen wij gezamenlijk ook nog complexmatige werkzaamheden gaan inplannen en uitvoeren, inclusief het versnipperde bezit dat in enkele complexen al is verkocht. Deze eigenaren zullen door ToekomstGroep een passende offerte toegezonden krijgen.


De energetische maatregelen zullen zo worden aangeboden dat ze stapelbaar (achter elkaar aan) kunnen worden uitgevoerd. Zodat er geen “no regret maatregelen” worden getroffen, wat achteraf alleen maar spijt of berouw oplevert.

 

 Foto’s aangeleverd door Jan Meurs janmeursz@icloud.com

 

Op 30 september 2017 is ook door WBV Langedijk en ToekomstGroep gezamenlijk een energiemarkt georganiseerd voor de zittende huurders en omwonenden.


Op deze dag stonden Woningbouwvereniging Langedijk en ToekomstGroep schouder aan schouder om de zittende huurders voor te lichten over de voordelen van energetische verbeteringen van hun huurwoningen. De reacties waren veelal zeer positief. Veel enthousiaste bewoners hebben dan ook hun gegevens achtergelaten, zodat wij diverse persoonlijke keukentafel gesprekken gaan inplannen om de huurders persoonlijk voor te lichten en de uitvoerende werkzaamheden door te praten.  


De gehele dag van 11.00 uur tot circa 15.30 uur kwamen continue bewoners langs die zeer geïnteresseerd zijn en waren om hun huurwoning te voorzien van energetische verbeteringen en / of voortijdige renovaties van keuken, toilet en badkamer gerealiseerd willen hebben.


Al met al was het een zeer geslaagde energiemarkt, waarbij een grote stap is gezet om de energetische verbeteropgave voor WBV Langedijk samen met ToekomstGroep de aankomende jaren te realiseren.<<< Overzicht

LaatsteNieuws

  • 25-11-2021

    Gemeente Medemblik kiest ToekomstGroep als Duurzaamste Ondernemer 2021... Lees meer >

  • 13-09-2021

    ToekomstGroep partner klimaatbestendig Wijzonolbos... Lees meer >