Verduurzaming & renovatie

De Meester – Haarlem

Deze voormalige Ambachtsschool in Haarlem welke al enige jaren leegstond, hebben we getransformeerd naar een modern woongebouw voorzien van alle gemakken. In dit pand uit 1920 hebben we 119 appartementen gerealiseerd uit oude leslokalen. Daarnaast hebben we een aangebouwde vleugel volledig gesloopt. Op die plek hebben we een twee-laags parkeergarage gerealiseerd waar 147 parkeerplaatsen zijn gecreëerd. Boven de parkeergarage zijn ook nog eens 59 nieuwbouwappartementen gebouwd.

Werkzaamheden
De Meester – Haarlem
Bijzonderheden

De monumentale uitstraling en karakter van dit pand – van ca. 20.000m2 – is vanzelfsprekend behouden, vanwege de architectonische kwaliteit en historische waarde. Het interieur heeft haar karakteristieke kenmerken behouden met imposante trappenhuizen, ruime gangen en authentieke details zoals glas-in-lood ramen. In de hoge schoollokalen zijn extra entresol verdiepingsvloeren aangebracht om een werk- of slaapplek te creëren. Voor dit prachtige werk hebben wij een VOF opgericht samen met Scholtens Bouw uit Wognum: VOF Bouwcombinatie Scholtens-Toekomst.

De Meester – Haarlem
De Meester – Haarlem

Meer beelden van
De Meester – Haarlem
No items found.
Meer
Verduurzaming & renovatie
projecten

Louweshoek – Amsterdam

Voor het verduurzamen en renoveren van 48 woningen in Amsterdam, hebben we allereerst in een bouwteam twee woningen en een trappenhuis als pilot geëngineerd en uitgevoerd. Na deze pilot zijn de...

Luxemburglaan – Heemskerk

Bij dit project – het verduurzamen van drie L-flats van 7-8 verdiepingen hoog en één flat van 12 verdiepingen hoog – ging het om een EMVI uitvraag waarbij het plan van aanpak het belangrijkste was...

Venenlaankwartier – Hoorn

Vanuit een langdurig raamcontract, ofwel een meerjarige samenwerking met een woningcorporatie, hebben we als uitvoerende partij het plan van aanpak en de uitvoering bepaald voor het verduurzamen van..