Bouwen aan de toekomst? Iedereen verdient een kans.

Bouwen aan de toekomst? Iedereen verdient een kans.

Werken in de bouw is een prachtig beroep. Zeker als je daarmee bij kunt dragen aan het woon of werkgeluk van de mensen om je heen. Maar niet voor iedereen is het hebben van een baan vanzelfsprekend. ToekomstGroep biedt mensen graag de kans en draagt zodoende een steentje bij aan de toekomst van zichzelf én anderen.

Afstand tot de arbeidsmarkt verkleinen

Na contact te hebben gelegd met vluchtelingenwerk Nederland, zijn we als organisatie gekoppeld aan Werksaam. Dit bedrijf helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk. Voormalig vluchtelingen vormen een groot deel van die groep en zo hebben ze ons in eerste instantie aan twee kandidaten voorgesteld. Deze twee statushouders met verschillende afkomsten zijn enthousiast bij ons begonnen binnen de afdeling Glas. Terwijl een daarvan een passie op ander vlak ontdekte, is de andere bij ons in dienst gekomen. Hij heeft nu een jaarcontract, met ruimte voor cursussen om zich verder te ontwikkelen binnen het discipline glas en op het vlak van taal en communicatie.


Blik op morgen

We zijn ontzettend tevreden over deze fijne samenwerking. Als we een blik op morgen werpen,  staan er al afspraken gepland voor nieuwe potentiële medewerkers vanuit Werksaam. We hebben namelijk met zijn allen kunnen ervaren hoe veel potentie er ligt in die groep, zeker met de groeiende vraag en werkzaamheden vanuit onze rol als verduurzamers.