Niet slopen, maar oogsten

Niet slopen, maar oogsten

De ToekomstGroep wil in al haar werkzaamheden en gedragingen een relevante bijdrage leveren aan duurzaamheid. En dat omvat vele facetten. Circulaire bouwmaterialen worden steeds belangrijker. Van sloopbedrijven tot woningcorporaties, alle partijen binnen de bouwwereld worden zich daar steeds bewuster van. Ook wij hebben dit circulair ondernemen omarmd en willen dat doorzetten naar onze medewerkers en opdrachtgevers.

Hergebruik van materialen

Vaak worden er bij renovaties materialen weggegooid die nog bruikbaar zijn. Dat kan en moet anders. Daarom worden er steeds meer materialen hergebruikt tijdens onze werkzaamheden. Onze samenwerking met Re-Use in Diemen is hier een sterk voorbeeld van. Re-use levert goed bruikbare tweedehands en circulaire materialen, zoals deuren, hang en sluitwerk, kranen en sanitair.


Op naar CO2 neutraal

Wij verzamelen of liever gezegd ‘oogsten’ deze circulaire materialen. Samen met Re-use worden de materialen gerepareerd en schoongemaakt voordat ze weer kunnen worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan een demonteerde WC pot uit woning A, die na behandeling weer gebruikt kan worden in woning B. Zo besparen we grondstoffen en verkleinen we de hoeveelheid afval. En heel belangrijk, halen we onze CO2 footprint naar beneden. Zo doen we er alles aan om koploper te zijn in circulair denken en het duurzaam onderhouden van bezit.