Nieuwe locatie Amsterdam goed voor mens en klimaat

Nieuwe locatie Amsterdam goed voor mens en klimaat

Vol trots presenteren wij onze nieuwe vestiging Amsterdam aan de Liebrugweg 5 in Halfweg. Omdat we als organisatie hard zijn gegroeid, was de oude vestiging in Amsterdam inmiddels te klein geworden om alle expertises in onder te brengen. Daarom is er een locatie aangekocht in Halfweg waar onder leiding van onze collega Frank Gijzen is gewerkt aan een in het oog springend pand vol duurzame noviteiten.

Goed voor het klimaat

Verduurzamen van vastgoed staat bij de ToekomstGroep hoog in het vaandel. Daarom hebben we dat ook als eis in het ontwerp en (voor)traject van ons eigen pand meegenomen. Het eindresultaat? Een duurzaam pand van 3.300 m2 verdeeld over twee lagen met een energielabel A+++ . Dit houdt onder andere in dat het pand compleet gasloos is, voorzien is van triple glas, extreem geïsoleerde gevels en overal vloerverwarming. En krijgen we te maken met extreme hitte? Dan blijft het binnen koel en aangenaam door onder andere extra dikke dakbedekking, glas met zonwering en extra drycoolers waardoor de temperatuur nooit boven de 25 graden uitstijgt.


Goed voor de mens

Daarnaast wordt het hele terrein met groenvoorziening afgewerkt. Zo krijgt de uitbouw van 300 m2 op de begane grond een houten gevelbekleding, waar overheen een groene natuurlijke begroeiing komt. Hierdoor krijgt het gehele pand een unieke en letterlijke groene uitstraling, dat opgaat in de omgeving. Een ander voordeel van deze uitbouw is het dakterras bovenop, waardoor mensen vanuit de aansluitende kantine zo naar buiten kunnen.

Het feit dat wij het welzijn van onze mensen belangrijk vinden, zie je overal terug. Overal is aan gedacht; van ruime kantoortuinen met flexplekken en sta en- zitbureaus, stilteplekken en aparte vergaderruimtes, tot aan een ruime kantine, douchegelegenheden én sportfaciliteiten. Tevens vind je wandelroutes, zodat men een wandeling kan maken. Want mensen in beweging krijgen en houden, draagt bij aan een goede gezondheid en werkgeluk. Kortom, een nieuw pand met een duidelijke toekomstvisie. Zowel voor het klimaat als de mensen zelf.