Danny Tuip
quote
“Hier vind je geen drempels, we zijn allemaal gelijk. Het wordt ook erg gewaardeerd als je je ook zo op(en)stelt.”
quote
MEDEWERKERSVERHALEN

Danny Tuip

Danny is van schilder doorgegroeid naar projectleider van de schilderafdeling te Amsterdam. Vóór ToekomstGroep werkte hij bij een ander bedrijf in Amsterdam, dat failliet raakte. Zijn vader werkte bij ToekomstGroep en zodoende kwam hij in aanraking met dit bedrijf. “In 2010 ben ik als schilder gestart. Na zes jaar dacht ik, ik wil me verder ontwikkelen.” De directie van ToekomstGroep – ooit zelf begonnen op de steiger – had daar wel oren naar.

Bouwen aan het fundament van morgen

Terwijl de werkzaamheden tijdens het ontwikkeltraject van Danny langzaam maar zeker in elkaar overvloeiden, heeft hij veel gehad aan de interne begeleiding. “Nieuwe, specifieke werkzaamheden meteen in de praktijk brengen, dat is de beste leerschool.” Bij al die werkzaamheden merkt Danny ook het effect van dé vraag van het moment: verduurzamen. “Binnen het schilderwerk schakelen we desgevraagd ook andere afdelingen in, bijvoorbeeld de divisie glas, om zo te voldoen aan de volledige verduurzamingsvraag.” Intern heeft dit ook een positieve invloed op het samenwerken. “Je leert zo ook weer van elkaar. Ik kijk bijvoorbeeld anders naar een gevel dan een collega van de bouw.”

Werkgeluk

“Wat ToekomstGroep maakt tot een mooie werkgever? Het is vooral heel prettig dat je jezelf hier kunt blijven ontwikkelen. Je kunt steeds opnieuw een uitdaging aangaan. Dat maakt het voor mij persoonlijk zo mooi. De gedachte dat je werkzaamheden nooit helemaal ‘in beton gegoten zijn’, is een heel prettige gedachte. Daarnaast heerst er onderling een ontzettend open cultuur. Hier vind je geen drempels, we zijn allemaal gelijk. Het wordt ook erg gewaardeerd als je jezelf ook zo op(en)stelt.”

Je eigen toekomst

Duurzaamheid gaat ook om de duurzame inzetbaarheid van je belangrijkste kapitaal als bedrijf: de medewerkers. Daar zet ToekomstGroep zich dan ook voor in, op meerdere vlakken. “Ik maak zo’n drie keer per week gebruik van de bedrijfsfitness. Zijn er persoonlijke problemen, dan kan het werk onder lijden, dus ook daar wordt goed mee omgegaan. Er is alle ruimte om daar samen over te praten – als die behoefte er is – en te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Je mag hier zijn wie je bent en je krijgt de ruimte om dat te blijven. Zo kom je het verst!”