Paul Leguijt
quote
“Mensen werken hier met veel plezier. En dat is heel belangrijk, want dat straal je ook uit naar buiten toe.”
quote
MEDEWERKERSVERHALEN

Paul Leguijt

Paul is bedrijfsleider van de afdeling techniek binnen ToekomstGroep, die hij vanaf juli 2020 samen met twee anderen helemaal heeft opgebouwd. “We kwamen met zijn drieën van een landelijke installateur waar we onze toekomst niet meer zagen. We maakten een plan voor een unieke techniekafdeling en hebben dit voorgelegd aan drie verschillende bedrijven. Ze waren allemaal enthousiast, maar in het geval van ToekomstGroep was dat enthousiasme ook wederzijds. Sindsdien maakt de afdeling techniek hier een enorme groei door.”

Bouwen aan het fundament van morgen

Paul en zijn team richten zich op installatietechniek binnen nieuwbouw en renovatie. Dat de huidige markt zich kenmerkt door een grote vraag naar verduurzaming, zie je ook terug in de installatietechniek. “We richten ons vooral op hybride installaties, daar zien we een enorme groei in. Dagelijks zijn we bezig om woningbouwverenigingen daarin van advies te voorzien, of om woningen binnen een dag (!) om te bouwen van gasgestookt naar stadsverwarming. Zo hebben de bewoners ’s ochtends nog warmte van hun cv-ketel en koken ze op gas, ’s avonds verwarmen ze zich met de stadsverwarming en koken ze op inductie. Snel, efficiënt en met zo min mogelijk impact voor de bewoners. Daar zijn we uniek in.”

Werkgeluk

“ToekomstGroep is een platte organisatie waar je snel dingen kunt regelen. Het is een mooie organisatie waar alles goed gefaciliteerd is. Zo konden wij hier meteen doen waar we goed in zijn: installaties maken voor nieuwbouw en renovatie. Mensen werken hier dan ook met veel plezier. En dat is heel belangrijk, want dat straal je ook uit naar buiten toe.”

Je eigen toekomst

Paul is niet alleen een ambassadeur van duurzame installatietechniek binnen zijn werk, maar ook daarbuiten. “Prive word ik regelmatig benaderd met de vraag, hoe kunnen wij verduurzamen en minder energie verbruiken? Ik geef de mensen graag tips! Het is belangrijk om te anticiperen op de behoefte van de toekomst. Vooruit denken over morgen. Dat geldt ook voor ToekomstGroep, hier is the sky the limit. Zo zijn we als bedrijf met zijn allen niet alleen toekomstgericht, maar ook toekomstklaar.”