Familie Hoogerdijk
quote
“Bij ToekomstGroep kan je jouw eigen functie bekleden. Wil je meer? Dan is er ook meer.”
quote
MEDEWERKERSVERHALEN

Familie Hoogerdijk

Een bijzonder verhaal. Vier mannen, drie generaties; allemaal werkzaam (geweest) bij ToekomstGroep. Willem Hoogerdijk, vader en opa binnen dit gezin, heeft negen jaar schilderwerk en maar liefst 36 jaar beton- en reparatiewerkzaamheden achter de rug. Via zijn zoon David Hoogerdijk is hij bij ToekomstGroep terechtgekomen. David werkt sinds 2002 bij ons bedrijf, waar hij is doorgegroeid op diverse kantoorfuncties. “Van werkvoorbereider en projectleider, ben ik 12 jaar geleden vestigingsleider in Amsterdam geworden.” De jongste generatie Matthijs en Sven Hoogerdijk hebben beide hun schilderopleiding via ToekomstGroep kunnen volgen. Matthijs is inmiddels geslaagd en werkt inmiddels al vijf jaar bij ToekomstGroep, Sven – de jongste van het stel – werkt hier nu een jaar: “Ik hoop als volwaardig schilder uiteindelijk in de voetsporen van mijn vader te treden.”

Bouwen aan het fundament van morgen

Willem: “Het is prachtig om de passie voor het vak terug te zien in je zoon en kleinzoons. Dat vervult me met heel veel blijdschap.” Binnen het vak is het verduurzamen van vastgoed een zeer relevant thema. Deze blik op de toekomst zien deze generaties ook terug in de werkzaamheden en een nieuwe werkwijze. “Zo is het voor mijn zoons Sven en Matthijs, in tegenstelling tot vroeger, heel normaal om te werken met digitale middelen”, aldus David Hoogerdijk. “Dat geldt ook voor de verdere ontwikkeling van techniek binnen het vakgebied. Warmtepompen, zonnepanelen, ga zo maar door.” Sven en Matthijs realiseren zich dat ToekomstGroep daar als bedrijf koploper in is. Willem voegt daar nog aan toe: “Ik kom uit een generatie waarin er minder werd samengewerkt tussen verschillende disciplines en het hele verduurzamen leefde nog niet zo. Voor mij was het dan ook wel even omschakelen. Maar mijn kleinzoons worden daar al vanaf de opleiding heel natuurlijk in meegenomen. Dat is een groot voordeel van nu.”

Werkgeluk

Willem vervolgt: “Wat ik proef bij ToekomstGroep is veel betrokkenheid van bovenaf en een hele mooie werksfeer onderling. Als mens wordt je hier gezien.” Door omstandigheden raakte Willem tijdelijk werkeloos op zijn 58e; na een tijdje kon hij via zijn zoon David het werk weer oppakken en beginnen bij ToekomstGroep. “Als je werkeloos wordt, voel je jezelf toch een beetje afgeserveerd. Toen ik hier in 2014 de kans kreeg om weer te beginnen, was dat echt een verademing. Ik voel me sinds dag één altijd gewaardeerd. Niet voor niets dat ik sinds mijn pensioen twee jaar geleden, nog af en toe werkzaam ben hier als oproepkracht.” Ook Sven, als jonge garde, beaamt het werkgeluk zoals zijn opa dat benoemt. “Je merkt hier geen enkel verschil tussen iemand op kantoor of een schilder, iedereen wordt vol respect als gelijke behandeld.”

Je eigen toekomst

Bij ToekomstGroep denkt men mee in innovatie richting morgen. Niet alleen intern – denk aan de inrichting van de kantoren en voorzieningen voor de medewerkers – maar ook extern in denk- en werkkracht. David: “Bij ToekomstGroep kan je jouw eigen functie bekleden. Wil je meer? Dan is er ook meer. Eigenlijk vind je hier geen beperkingen wat betreft je eigen ontwikkeling. En dat hoeft niet alleen te gaan over een functieswitch, dat kan natuurlijk ook betekenen dat je als schilder gewoonweg de best doorontwikkelde schilder wilt zijn.”